DECONTAMINATIE


EEN MOTORVOERTUIG WORDT BLOOTGESTELD AAN VEEL VERSCHILLENDE WEERS- EN OMGEVINGS INVLOEDEN. ALS JE ZIET DAT NA EEN TIJDJE EEN WASBEURT NIET MEER VOLDOENDE IS OM ALLE CONTAMINATIE ZOALS TEER,IJZERDEELTJES,RUBBER,INSECTENRESTEN,… VAN JE LAK AF TE KRIJGEN IS HET TIJD OM EENS EEN DECONTAMINATIE TE DOEN. DECONTAMINATIE IS DE LAK ZUIVER MAKEN VAN ONEFFENHEDEN DIE DE WATERAFSTOTENDHEID TEGEN WERKEN EN DE LAK RUW EN ONZUIVER LATEN AANVOELEN. DECONTAMINATIE KAN IN 2 STAPPEN.
- CHEMISCHE DECONTAMINATIE : TAR REMOVER & IRON REMOVER
- MECHANISCHE DECONTAMINATIE : CLAYBAR/MITT & LUBRICANT
WANNEER JE GEEN TIJD, ZIN HEBT OM JE WAGEN ACHTERAF TE POLIJSTEN OF TE LATEN POLIJSTEN GA JE BEST VOOR DE CHEMISCHE DECONTAMINATIE. DIT VOORAL OMDAT DE CLAY FASE MICRO MARRING (KLEINE KRASJES) NALAAT DOOR HET LICHT SCHUREND EFFECT VAN DE CLAY.


CHEMISCHE DECONTAMINATIE


HIER MAAK JE GEBRUIK VAN TAR REMOVER EN VERVOLGENS IRON REMOVER. NA DE WASBEURT SPRAY JE HET VOERTUIG IN MET TAR REMOVER, LAAT DIT ENKELE MINUTEN INWERKEN ZODAT JE VUSUEEL KAN ZIEN DAT DE TAR SPOTS OPLOSSEN. SPOEL OVERVLOEDIG NA MET WATER/HOGE DRUK. NA DEZE FASE SPRAY JE IRON REMOVER OP HET VOERTUIG. DE IJZERDEELTJES ZULLEN PAARS KLEUREN EN OPGELOST/AFGEBROKEN WORDEN NA ENKELE MINUTEN INWERKEN. SPOEL TERUG OVERVLOEDIG NA MET WATER/HOGE DRUK. NA DEZE 2 BEHANDELINGEN WAS JE NOG EVEN SNEL DE WAGEN EN KAN JE DROGEN. NA HET DROGEN KAN JE EEN VORM VAN BESCHERMING AANBRENGEN OM DE LAK TE VERZEGELEN EN WATERAFSTOTEND TE MAKEN. DOE DEZE STAPPEN STEEDS OP EEN KOEL OPPERVLAK EN NIET IN DIRECT ZONLICHT.


MECHANISCHE DECONTAMINATIE


HIERBIJ WORDT GEBRUIK GEMAAKT VAN EEN CLAYBAR OF CLAYMITT IN COMBINATIE MET EEN VLOEISTOF/LUBRICANT OM DE CLAY SOEPEL EN ZACHT OVER DE LAK TE LATEN GLIJDEN. DE CLAY LAAT JE VOORAF SOEPEL WORDEN IN HEET WATER. KNEED EEN STUK CLAY TOT EEN PANNEKOEK DIE IN JE HANDPALM PAST. LAAT DE CLAY PAD ZACHT ZONDER DRUK IN RECHTE LIJNEN OVER HET OPPERVLAK GLIJDEN.NA IEDER PANEEL CHECK JE DE CLAY PAD EN KNEED JE DE AFGENOMEN CONTAMINATIE TERUG NAAR BINNEN ZODAT JE IEDER VOLGEND PANEEL MET EEN PROPERE CLAY PAD START. DOE DIT VOOR HET VOLLEDIGE VOERTUIG.
INDIEN JE DE CLAY PAD LAAT VALLEN GOOI JE DEZE WEG EN NEEM EEN NIEUW STUK!
DE CLAY BEHANDELING LAAT LICHTE SHUUR SPOREN NA EN DUS MOET ER NA HET CLAYEN GEPOLIJST WORDEN OM DEZE WEG TE WERKEN. NA HET POLIJSTEN WORDT DE LAK ONTVET OM POLIJST RESTEN EN OLIE TE VERWIJDEREN EN EEN GOEDE HECHTING VAN DE NOG AAN TE BRENGEN BESCHERMING TE GARANDEREN.
WANNEER IK EEN LAKCORRECTIE UITVOER WORDT DE LAK EERST CHEMISCH EN DAARNA MECHANISCH GEDECONTAMINEERD OM EEN ZO ZUIVER MOGELIJK OPPERVLAK TE BEKOMEN EN ZEKER GEEN CONTAMINATIE IN DE PADS TE KRIJGEN TIJDENS DE LAKCORRECTIE DIE LAKSCHADE ZOUDEN KUNNEN VEROORZAKEN.